Om Caballion

  • Caballion är en anmärkningsvärt vacker fux med mycket gott temperament och fantastisk kapacitet. Med sin franskamerikanska stam blir han extra spännande att följa i aveln då han travat fort på både sprint och långa distanser.
  • Caballion travade 1.09.2/1609m och var svensk rekordhållare i fyra år på långdistans 13,2/2640 volt. Caballion hann vinna 20 lopp i mycket hård konkurrens och tjänade 4,7 Mkr. I snitt sprang han in ca 80.000 kr per start.
  • Nämnas kan också att han segrade nio gånger på V75 varav tre vinster i V75 finaler samt seger i Sommartravets final. Han deltog i Elitloppet två gånger, sprang hem en seger i Berth Johanssons Memorial och seger i Stig Lindmarks styrkeprov samt vann Prix Emile Beziere på Vincennes.
  • Caballion har dessutom en andra plats i SM och en tredjeplats i det berömda Hugo Åbergs loppet på sin meritlista (1:a Commander Crowe, 2:a Sebastian K).

Sagt om Caballion

Caballion är ett lysande exempel där det bästa i det franska och amerikanska hittat rätt. Speed och styrka i världsklass!”

/Fredrik B Larsson tränare

 

”Jag har aldrig kört en starkare häst än Caballion, det är en sjuhelvetes till häst!”

 

/ Björn Goop till Aftonbladet efter en av vinsterna

 

”En styrkedemonstration av sällan skådat slag. Caballion satte en mäktig punkt för sommartravet när han krossade sina konkurrenter till småsmulor på svenskt rekord”

/ Folkbladet 2011 efter sommartravets final 

 

Caballion up